Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:
400 grame de făină albă şi integrală
250 mililitri apă caldă
puţină sare de mare
puţin ulei de măsline.
Ingrediente pentru umplutură
brânză de oaie
ceapă verde
mărar proaspăt
sare de mare
piper negru, măcinat.
Mod de preparare
Făina se amestecă cu apa şi uleiul care se adaugă treptat, după care se frământă aluatul şi se lasă 30 de minute, acoperit cu un prosop.
Între timp se mărunţeşte mărarul şi ceapa, se adaugă puţină sare şi se amestecă bine cu mâna. Apoi se adaugă brânza de oaie.
După cele 30 de minute, rupe din aluat câte o bucată, formează o biluţă pe care să o întinzi cu făcăleţul.
Pune la mijlocul aluatului umplutura si acoper-o cu aluatul, după care se întinde din nou cu făcăleţul.
Tigaia se unge cu puţin ulei şi se pune pe rând câte o plăcintă.
Eu cred ca nu se pune drojdie(dupa parerea mea),probabil se lasa sa se odihneasca asa 30min.este ca o lipie si in lipie nu se pune drojdie,iar ulei la preferinta daca preferati mai uns mai mult daca nu putin sau in teflon deloc...:)
ce inseamna "putin ulei"? O lingura, doua, o lingurita, o canita???
ati uitat grojdia! altfel de ce le lasati 30 minute ?