Quiche fără gluten cu spanac și parmezan
Retete vegetariene / 06.02.2018

Ingrediente

Ingrediente pentru crustă
1 lingură cu ulei de măsline
1 linguriță cu usturoi zbrobit
1 ceașcă cu mei, spălat bine
2 cești cu apă
Puțină sare și piper
 
Ingrediente pentru umplutură
8 ouă
1/3 ceașcă de ricotta
1/4 ceașcă de lapte
Sare
Piper
1/2 lingură cu ulei de măsline
1 ceapă tăiată mărunt
5 căței de usturoi zbrobiți
Salvie
Rozmarin
4 cești cu baby spanac
1/4 ceașcă cu parmezan

Mod de preparare

Usturoiul se călește câteva secunde în uleiul de măsline, după care se adaugă meiul, amestecând bine timp de 3 minute ca să prindă puțină culoare. 
Apoi se toarnă apa și se asezonează, se acoperă cu capac și se lasă la foc mic 15-20 minute fără să amesteci deloc. 
Cuptorul se preîncălzește la 175 de grade Celsius. 
După ce meiul e fiert, se amestecă cu o furculiță și se presează într-o tavă de tartă unsă cu puțin ulei. Se unge cu puțin ulei crusta din mei și se lasă la cuptor 10-12 minute. 
În timp ce se face crusta, într-un bol se mixează ouăle, după care se adaugă pe rând ricotta, laptele, sarea și piperul. 
Într-o tigaie se călește rapid ceapa, apoi se adaugă usturoiul, salvia, rozmarinul și frunzele de spanac. Se lasă pe foc câteva minute până se înmoaie spanacul, după care se amestecă cu ouăle.
Se toarnă compoziția peste crusta de mei, după care se introduce cu totul la cuptor timp de 30-40 de minute. 
În ultimele minute se presară parmezan și se mai lasă câteva minute la cuptor. 
Înainte de a felia quiche trebuie să-l lași la răcit 10 minute. 
 
Foto: http://www.edibleperspective.com
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro