Ingrediente
150 de grame file de somon cu piele
zeama de la o jumătate de lămâie şi câteva felii de lămâie pentru servit
25 de grame de unt
un pumn de broccoli
sare şi piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Topeşte untul într-o tigaie nonaderentă.
Pune somonul cu pielea în jos, asezonează cu sare, piper proaspăt măcinat şi stoarce deasupra puţină zeamă de lămâie.
Lasă la prăjit timp de aproximativ 2-3 minute, apoi întoarce somonul pe partea cealaltă şi mai lasă alte 1-2 minute, sau până când este bine pătruns.
Stoarce deasupra puţină zeamă de lămâie.
Scoate somonul din tigaie şi lasă-l pe o farfurie.
Pune floretele broccoli într-o crăticioară cu apă puţin sărată care a dat în clocot şi fierbe timp de 3-4 minute sau până când s-a înmuiat foarte puţin.
Scoatele broccoli din apă şi lasă-l la scurs.
Pentru a servi, aşază broccoli într-o grămăjoară în farfurie şi aşază deasupra fileul de somon. Decorează cu felii de lămâie.