Creveți în unt. Cel mai bun mod de a găti creveții
Ingrediente
8 linguri cu unt nesărat
700 grame de creveți curățați și decorticați
5 căței de usturoi, pisați
un sfert de cană cu supă de pui
zeama de la o lămâie sau după gust
2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat
sare și piper după gust
Mod de preparare
Topește 2 linguri de unt într-o tigaie mare, la foc mediu.
Adaugă creveții și sare și piper după gust.
Gătește-i timp de 2-3 minute sau până devin roz, amestecând din când în când.
Scoate creveții și pune-i deoparte.
În tigaia în care ai gătit creveții adaugă usturoiul pisat și lasă-l timp de un minut, până când începe să-și degaje aroma, amestecând des.
Toarnă supa de pui și zeama de lămâie.
Lasă să dea în clocot, apoi redu focul și lasă să fiarbă încet până când se reduce la jumătate, aproximativ 1-2 minute.
Adaugă restul de 6 linguri cu unt, câte una pe rând și lasă pe foc până când untul este topit și are o textură fină.
Adaugă creveții în tigaie și amestecă cu grijă pentru a-i acoperi uniform cu sos.
Servește imediat, presărat cu frunzele de pătrunjel.