Pulpe de pui cu chorizo
Ingrediente
6 pulpe de pui
220 de chorizo, tăiat rondele
1 lingură cu ulei de măsline
3 cepe roșii, tăiate felii
4 ardei roșii tăiați în felii
3 căței mari de usturoi tocați mărunt
o lingură cu frunze de cimbru tocate mărunt
o conservă de 400 de grame de fasole albă, scursă
o conservă de 400 de grame de roșii tocate
1 cub de concentrat de găină dizolvalt în 400 ml de apă fierbinte
o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Asezonează pulpele de pui cu sare și piper.
Încinge uleiul într-o cratiță din fontă.
Prăjește pe rând pulpele de pui până se rumenesc pe ambele părți, fără să se gătească complet și scoate-le pe o farurie.
Prăjește feliuțele de chorizo în cratiță până începe să curgă puțină grăsime din ei și se curbează puțin. Scoate din cratiță.
Adaugă ceapa și ardeiul în cratiță și călește-le timp de aproximativ 20 de minute, până când se înmoaie, amestecând frecvent. Adaugă usturoiul și cimbrul și mai călește timp de cinci minute.
Adaugă fasolea, roșiile, supa de pui, pulpele de pui și chorizo în cratiță. Pulpele trebuie să se fie scufundate în amestecul de legume.
Fierbe la foc timp de oră, amestecând ocazional și adaugă puțină apă dacă scade prea mult.
Asezonează și presară pătrunjelul tocat.