Cum să faci paella vegetariană
Mancaruri / 22.05.2019

Ingrediente

1 lingură cu ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată mărunt
1 ardei roșu mare, tăiat cubulețe
1 ardei verde mare, tăiat cubulețe
1 ardei iute murat, tocat mare
1 linguriță de boia afumată
2 stamine de șofran
3 căței de usturoi tocați mărunt
2 dovlecei medii, tăiați cuburi
4 roșii mari, curățate de coajă și semințe, tocate cubulețe
325 orez pentru paella
750 ml supă de legume fierbinte
piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare pentru paella, la foc mediu.
Adaugă ceapă, ardeii și ardeiul iute, apoi redu focul și călește timp de 10 minute sau până când legumele și ceapa s-au înmuiat puțin, fără să se rumenească.
Adaugă apoi boia afumată, șofranul, usturoiul, dovleceii și roșiile. 
Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute, apoi pune orezul, adaugă supa fierbinte și lasă până începe să fiarbă în clocot.
Redu focul și fierbe 10-15 minute, amestecând ocazional, până când supa este aproape absorbită.
Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 
Când a mai rămas foarte puțină supă în tigaie, acoper-o cu o folie de aluminiu și pune-o la cuptor, unde ar trebui să mai stea aproximativ zece minute sau până când lichidul este complet absorbit.
Servește cu pătrunjel tocat presărat deasupra și felii de lămâie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro