Rețetă simplă de croasant cu migdale
Ingrediente
8 croasanți mari, simpli
150 de grame unt nesărat, înmuiat
75 grame zahăr pudră
4 linguri cu făină
300 grame de migdale măcinate
100 grame fulgi de migdale
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 170 grade Celsius.
Pune untul, zahărul, făina și migdalele măcinate într-un blender și amestecă pentru a le combina.
Taie croasanții pe lungime ca și cum ai face un sandviș, dar nu îi tăia complet. Lăsând cele două jumătăți lipide va menține forma croasanților.
Întinde pasta de migdale și unt în interiorul ficărui croasant, dar păstrează 2 linguri de compoziție pentru mai târziu.
Pune la loc "capacele" croasanților pentru a-i închide și așaza-i pe o tavă întinsă de copt.
Întinde restul de pastă de migdale pe suprafața croasanților și presară deasupra fulgii de migdale.
Pune la cuptor și coace timp de 10 minute.
Scoate din cuptor și pudrează cu zahăr pudră din abundență înainte de a servi.