Prăjitură fără coacere cu iaurt
Ingrediente
250 grame de biscuiți digestivi
100 grame de unt topit
400 grame de iaurt grecesc
250 grame căpșuni
40 grame de zahăr pudră
250 grame de mascarpone sau cremă de brânză
Mod de preparare
Toacă biscuiții în bucățele potrivite. Pune-i într-un bol și adaugă untul topit. Amestecă bine.
Pune biscuiții într-o tavă rotundă pentru prăjituri unsă cu puțin unt, presează bine pentru a forma un blat și pune tava în frigider.
Toarnă iaurtul într-un bol și adaugă mascarpone sau crema de brânză. Amestecă totul cu grijă, întorcând ingredientele cu spatula de la baza bolului în sus.
Adaugă căpșunile tocate mărunt și zahărul pudră, amestecând cu grijă.
Pune crema pe blatul din biscuiți, nivelează și pune la frigider timp de 24 de ore înainte de a servi.
Servește cu căpșuni proaspete.
Voi face acest tort de ziua sotiei mele