Piure de cartofi dulci cu nuci pecan și ceapă caramelizată
Retete vegetariene / 05.12.2017

Ingrediente

Pentru ceapa caramelizată ai nevoie de:
2 linguri cu ulei de măsline extravirgin
2 linguri cu unt nesărat
un kilogram și jumătate de ceapă galbenă, tăiată.
 
Pentru piureul de cartofi dulci cu nuci pecan ai nevoie de:
două kilograme și jumătate de cartofi dulci
1 cană cu nuci pecan
3 linguri cu unt nesărat
200 ml cu lapte la temperatura camerei
1 linguriță cu sare
1/4 linguriță cu salvie

Mod de preparare

Ceapa se caramelizează în unt  și ulei la temperatură mică aproximativ o oră, amestecând din când în când.
Cuptorul se preîncălzește la 220 de grade Celsius și se coc cartofii dulci aproximativ o oră.
După ce s-au scos cartofii dulci de la cuptor, se pun nucile pecan la copt timp de 5 minute.
Untul se topește pe foc mic și se lasă deoparte.
După ce s-au răcit cartofii, se curăță de coajă și se adaugă în robotul de bucătărie împreună cu untul, laptele, sarea, nucile pecan și salvia. Se mixează până când se obține un piure cremos.
Aranjează piureul pe o farfurie și ornează cu ceapă caramelizartă și salvie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro