Reţetă Andreea Raicu: Fettuccine cu roşii şi busuioc
Paste / 10.11.2012

Ingrediente

350 grame fettuccine integrale
300 grame roşii cherry
2 căţei de usturoi (opţional)
8-10 frunze de busuioc
ulei de măsline
sare
piper


 

Mod de preparare

Pastele se gătesc conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Roşiile se spală şi se taie în patru. Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.
Într-o tigaie mai înaltă sau o oală se pune puţin ulei de măsline la încălzit, apoi se pune usturoiul şi după câteva secunde se adaugă roşiile. Se pune sare şi se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute. Înainte de a lua tigaia de pe foc, se pun şi frunzele de busuioc, se gustă şi se condimentează cu sare şi piper dacă mai este nevoie.
Pastele se scurg şi se pun peste sosul de roşii.
Se servesc calde, cu câteva frunze proaspete de busuioc în farfurie. Se mai pot pune peste paste şi roşii deshidratate pentru un plus de savoare.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro