Paste picante cu creveți și roșii
Ingrediente
125 g de spaghete
150 g broccoli, tăiat în florete mici
100 g roșii cherry, tăiate în jumătăți
150 g de creveți mari de apă rece, complet decongelați și scurși
1 lingură cu ulei de măsline
1/2 linguriță cu fulgi de chilli sau după gust
sare de mare și piper negru măcinat, după gust
felii de lămâie pentru stors (opțional)
Mod de preparare
Umple pe jumătate cu apă o cratiță nonaderentă și lasă să dea în clocot.
Adaugă pastele și lasă-le să fiarbă timp de 8 minute, amestecând din când în când.
Adaugă floretele de broccoli în apă și mai lasă la fiert două minute.
Scurge pastele și broccoli de apă și clătește-le cu apă rece într-o sită.
Pune pastele și broccoli în cratiță, adaugă roșiile, creveții, uleiul, fulgii de chilli și asezonează.
Lasă pe foc timp de 2-3 minute, amestecând cu două spatule de lemn, până când pastele sunt acoperite cu condimentele din cratiță, iar creveții și roșiile sunt fierbinți.
Servește imediat.