Rețetă sănătoasă. Chilli de legume ușor de preparat
Ingrediente
1 lingură cu ulei de floarea soarelui sau de rapiță
1 ceapă mare, tocată mărunt
1 ardei iute roșu, tocat mărunt
1/2 linguriță cu chimion măcinat
1 lingură cu boia dulce
1 linguriță cu pudră de chilli
250 g de soia mărunțită
o conservă de 400 de g de roșii tocate
3 linguri cu pastă de tomate
300 ml supă de legume
1 ardei gras verde, tăiat cubulețe
1 ardei gras galben, tăiat cubulețe
1 morcov, dat prin răzătoare
o conservă de 400 g de fasole roșie în apă, scursă
1 linguriță cu amidon de porumb
un pumn de coriandru proaspăt, tocat mărunt
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește timp de 4-5 minute.
Adaugă ardeiul iute, chimionul măcinat, boia și pudra de chilli și călește timp de un minut.
Adaugă soia mărunțită și gătește-o timp de 2-3 minute
Adaugă roșiile tocate în conservă, pasta de tomate, supa de legume, ardeii și morcovul și lasă să fiarbă.
După ce a început să dea în clocot, redu focul la nivel mediu și lasă să fiarbă timp de zece minute, ametecând din când în când.
Pune fasolea și lasă la fiert timp de cinci minute.
Amestecă amidonul de porumb cu o lingură cu apă, adaugă în tigaie și lasă la fiert încă cinci minute.
Presară frunzele de coriandru și amestecă.
Servește chilli-ul cu pâine de tip pita, smântână și brânză cheddar rasă.