Supă cu mazăre şi praz
Ingrediente
100 grame unt
două fire de praz
o ceapă
500 grame de mazăre boabe
2 litri de supă de carne
o legătură de pătrunjel
o legătura de mărar
mentă
sare, piper
arpagic
trei linguri cu smântână
Mod de preparare
Toacă prazul și ceapa mărunt și călește-le în unt, 5-10 minute, până prind o culoare frumoasă și se înmoaie. Adaugă o parte din supa de pui (sau supa de legume) și lasă totul să clocotească câteva minute. Adaugă mazărea și verdeţurile (mai puțin menta), tocate. Când mazărea este bine fiartă, pune totul într-un blender și mixează. Răstoarnă supă în vasul de fiert, adaugă smântâna, restul de supă de pui, și laș-o să clocotească câteva minute, la foc mic. Adaugă sare și piper. Dă deoparte și adaugă arpagicul tocat bucățele și menta mărunțită fin. Servește supa împreună cu crutoane și puțină smântână.