Cum să faci cea mai bună supă cremă de conopidă
Ingrediente
1 căpățână de conopidă, tăiată în bucățele
1 cartof, tăiat cubulețe
2 cepe, tăiate felii
5 căței de usturoi
2 linguri cu ulei de măsline
2 linguri cu cimbru proaspăt tocat mărunt sau un vârf de linguriță cu cimbru uscat
4 căni cu supă de legume
sare și piper după gust
Mod de preparare
Pune câteva picături de ulei pe cățeii de usturoi și înfășoară-i în folie de aluminiu.
Pune bucățile de conopidă, cartofi și ceapă, împreună cu usturoiul înfășurat în folie pe o tavă întinsă.
Asezonează legumele cu ulei de măsline, sare și piper.
Bagă tava cu legume la cuptor și lasă timp de 30 de minute, la 220 de grade Celsius.
După ce legumele s-au înmuiat, adaugă-le într-o oală, împreună cu supa de legume și cimbrul tocat.
Scoate usturoiul din folia de aluminiu și adaugă-l în supă.
Pune supa la fiert pe foc mediu și las-o să fiarbă până când toate legumele sunt moi.
Folosind un blender vertical, mixează supa până când obții o cremă omogenă.
Pune supa în boluri și ornează cu puțin ulei de măsline, cimbru și buchețele de conopidă.