Tarator, supă rece bulgărească de castraveţi cu iaurt
Supe si ciorbe / 12.06.2018

Ingrediente

- 5 castraveţi mici sau 1 mare (fabio)
- 4 căţei de usturoi
- 500 g iaurt gras
- 200 ml apă sau lapte
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri nucă măcinată
- mărar
- sare

Mod de preparare

Castraveţii se curăţă de coajă şi se rad sau se taie cubuleţe. Apoi se zdrobeşte usturoiul. Iaurtul de amestecă cu apa sau laptele, iar apoi adăugăm usturoiul, castravetele şi nuca şi continuăm până obţinem un amestec omogen. Punem uleiul de măsline, sare şi mărarul tocat mărunt.

Bolul se acoperă cu folie alimentară şi se dă la frigider la răcit pentru cel puţin o oră înainte de servire.

Poftă bună!








 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro