Gullac, un desert turcesc perfect pentru vară
Desert / 13.06.2018

Ingrediente

1 pachet de foi speciale pentru gullac sau foi de orez
2,5 litri de lapte
200 grame de amidon
800 grame de zahăr
4 limguri cu apă de trandafiri
Sâmburi de rodie sau fructe de pădure
Fistic mărunțit
Înghețată de ciocolată (opțional)

Mod de preparare

Zahărul se topește pe foc mic în lapte, apoi se toarnă amidonul dizolvat în prealabil în puțin lapte rece. Se lasă totul pe foc mic și se amestecă în continuu până când se îngroașă compoziția. La final se adaugă apa de trandafiri, se lasă crema la răcit și se dă la frigider peste noapte. 
În ziua următoare se pregătește tava în care vrei să aranjezi straturile prăjiturii.
Pune lapte într-un castron și înmoaie foile speciale pentru gullac.
Așază în tavă un strat de foi, urmat de cremă până când se termină ingredientele. 
Presară deasupra semințe de rodie sau fructe de pădure și fistic mărunțit.
Dacă preferi, desertul gullac se poate consuma cu înghețată de ciocolată. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro