Supă cremă de dovleac cu mere și bacon
Ingrediente
8 felii de bacon
1 ceapă tocată mărunt
1 măr, curățat și tăiat cubulețe mici
1/2 linguriță cu salvie uscată
1 cățel de usturoi
fulgi de ardei iute
950 mililitri apă sau supă concentrată de pui
450 de mililitri de piure de dovleac (obținut din dovleac copt sau fiert la aburi)
1 inguriță cu zahăr
sare
piper negru
ceapă verde tăiată (ornat)
semințe de dovleac coapte (pentru ornat)
felii de bacon crocant (pentru ornat)
parmezan ras
Mod de preparare
Feliile de bacon se prăjesc într-o cratiță, după care se pun pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de grăsime.
În uleiul rămas după ce ai prăjit baconul se călește ceapa, apoi se adaugă mărul, salvia, usturoiul și fulgii de ardei iute. Se lasă 5-7 minute, după care se adaugă o parte din supa concentrată de pui sau apa, mixând cu blenderul de mână până se omogenizează.
Se adaugă piureul de dovleac, supa/apa rămasă, sare, piper și zahăr, amestecând bine cu blenderul de mână.
Se lasă pe foc să dea câteva clocote, după care se toarnă supa cremă de dovleac în farfurie și se ornează cu ceapă verde, semințe de dovleac și bacon crocant.