Salată de sfeclă roșie cu hrean la borcan
Dulceturi si conserve / 08.11.2017

Ingrediente

2 kilograme de sfeclă roșie
1 bucată de hrean
1 litru de apă
150 mililitri de oțet
1 linguriță cu chimen
2 frunze de dafin
sare, după gust
 

Mod de preparare

Sfecla roșie se spală bine și se pune la fiert întreagă timp de aproximativ 45 de minute.
După ce s-a răcit se curăță și se taie cubulețe sau rondele, după preferință.
Se răzuiește hreanul, se amestecă împreună cu sfecla roșie și se pune amestecul în borcane sterilizate în prealabil.
Apa se fierbe cu chimenul și cu frunzele de dafin, se adaugă sarea și oțetul, după care se toarnă peste sfecla.
Se înfiletează capacele borcanelor.
Se așază un prosop de bucătărie într-o cratiță largă, se așază borcanele și se umple cu apă până la jumătatea lor. Se fierb aproximativ 5 minute, după care se lasă la răcit lent, în cratiță.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro