Ingrediente
- 6 kg vinete
- 3 kg ardei capia
- 3 kg ceapă
- 1 l sos de roşii sau bulion
- 1/2 kg morcov
- 3 ardei iuţi
- 700 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
inetele şi ardeii kapia se coc direct pe flacără pentru o aromă de excepţie. Imediat după ce sunt gata, se lasă puţin la răcit şi se decojesc. Pulpa se lasă la răcit.
Morcovii şi ceapa se curăţă şi se dau prin maşina de tocat. Apoi se pun la călit, timp în care tocăm vinetele şi ardeii. Când ceapa şi morcovii încep să se înmoaie şi să prindă puţină culoare, adăugăm ardeii, iar la 15 minute distanţă şi vinetele. Punem sare, piper şi ardei iute după preferinţe.
Se lasă la foc mic timp de aproximativ 2 ore, iar înainte cu jumătate de oră se adaugă bulionul. Când e gata, se pune rapid în borcanele pe care apoi le fierbem pentru o oră. Va fi delicioasă!