Ingrediente
2 vinete
150 ml sos de roşii
1 lingură de pastă de roşii
1/4 legătură de pătrunjel
150 ml ulei extravirgin de măsline
2 căţei de usturoi
sare
Mod de preparare
Se taie vinetele felii de grosime medie şi se prăjesc în ulei, pe fiecare parte, timp de aproximativ trei minute, până se rumenesc uşor. Vinetele trebuie coapte în mai multe tranşe, fără să fie înghesuite, adăugând puţin ulei la fiecare tură. Vinetele fripte se pun într-un bol.
Adăugaţi usturoiul strivit şi căliţi-l timp de un minut, apoi adăugaţi sosul, pasta de roşii şi jumătate din pătrunjelul tocat. Aşezaţi apoi vinetele într-o cratiţă, presăraţi sare peste ele şi turnaţi 200 de mililitri de apă, scuturaţi cratiţa, ca să se aşeze mai bine feliile în sos. Luaţi sosul cu o lingură şi turnați-l peste vinete.
Se lasă la fiert la foc potrivit timp de 10-15 minute, fără să amestecaţi în cratiţă - e suficient doar să o scuturaţi din când în când, că să nu se rupă vinetele. După ce opriţi focul, presăraţi peste ele restul de pătrunjel.