Pate din somon afumat
Aperitive / 22.01.2019

Ingrediente

200 g somone afumat, taiat bucăți
50 g de unt nesărat, înmuiat
12 linguri cu zeamă de lămâie
4 linguri cu smântână grasă
1 lingură cu frunze de ceapă verde sau chives tocate mărunt  
un praf de boia iute
sare și piper dupa gust
pâine prăjită pentru servit

Mod de preparare

Pune somonul afumat și untul în blender și amestecă până când obții o pastă fină.
Scoate pasta din blender, adaugă zeama de lămâie, apoi smântâna, boia iute și frunzele de ceapă verde. 
Adaugă sare și piper după gust.
Împarte pateul în patru recipiente mici pentru servit și acoperă cu folie alimentară.
Pune la frigider și lasă să se răcească 30 de minute înainte de a servi.
Servește cu pâine prăjită.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro