Frittata cu cartofi și busuioc
Ingrediente
110 g unt nesărat
4 cartofi curățați și tăiați în cubulețe de 1 cm
8 ouă mari
420 g brânză ricotta
330 g brânză Gruyere sau cașcaval ras
1/2 linguriță cu sare
1/2 linguriță cu piper măcinat
un pumn de frunze de busuioc proaspăt, tocate mărunt
45 g făină
3/4 linguriță praf de copt
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Topește 45 g de unt într-o tigaie pentru omletă cu diametrul de 25 cm, care poate fi pusă la cuptor.
Adaugă cartofii și prăjește-i până când se înmoaie, aproximativ 10-15 minute.
Topește restul de unt într-un vas mic, în cuptorul cu microunde.
Bate ouăle, apoi adaugă ricotta, cașcavalul, untul topit, sarea, piperul și busuiocul.
Presară făina și praful de copt și amestecă pentru a le încorpora în compoziție.
Toarnă amestecul de ouă peste cartofi și apoi așază tigaia în mijlocul cuptorului.
Coace frittata până când se rumenește, aproximativ o oră.
Se va umfla puțin și va fi fermă la mijloc, iar atunci când înfigi cuțitul în ea, va ieși curat.
Servește fierbinte.