Rețeta clasică de brioșe cu afine
Desert / 05.12.2018

Ingrediente

2 ouă
250 g făină cu drojdie (făina care crește singură)
120 ml lapte
100 g zahăr pudră
150 g unt
1 caserolă mică de afine proaspete

Mod de preparare

Amestecă untul și zahărul pudră împreună până ce se formează o pastă fină.
Adaugă ouăle și bate cu un tel până când amestecul devine pufos și aerat. Acesta este secretul pentru ca brioșele să-și păstreze textura.
Cu grijă, încorporează făina prin mișcări de răsturnare a compoziției folosind o lingură de lemn.
La final, adaugă afinele și amestecă delicat.
Adaugă laptele pentru a menține aluatul moale.
Unge formele pentru brioșe cu puțin ulei și toarnă compoziția în ele, până sus.
Pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și lasă-le timp de aproximativ 20 de minute.
Ca să verifici dacă sunt coapte, apasă ușor pe partea de sus a unei brioșe. Este ușor elastică și revine la forma inițială dacă este coaptă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro