Rețetă italiană: Vinete și dovlecei gratinați, cu mozzarella și parmezan
Mancaruri / 27.11.2018

Ingrediente

300 g dovlecei, tăiați felii subțiri
750 g de vinete, tăiate cubulețe de 1cm
4 linguri cu ulei de măsline
2 cepe roșii, tocate în felii subțiri
2 căței de usturoi, tocați mărunt
2 lingurițe cu oregano uscat
1 conservă de 400 g de roșii tocate
2 linguri cu oțet balsamic
3 linguri cu busuioc proaspăt
100 g parmezan ras
2 bile de mozzarella proaspătă, rupte în bucăți

Mod de preparare

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Încinge două linguri cu ulei de măsline într-o tigaie mare și adaugă ceapa, usturoiul și jumătate din cantotatea de oregano. Călește la foc mediu, timp de cinci minute.
Adaugă restul de ulei de măsline și dă focul mare. Adaugă vinetele și lasă-le pe foc trei minute.
Adaugă conserva de roșii tocate, oțetul balsamic și lasă să clocotescă timp de două minute.
Presară busuiocul și jumătate din cantitatea de parmezan ras.
Întinde amestecul pe fundul unei tăvi pentru gratin.
Pune deasupra bucățile de mozzarella și feliile de dovlecel.
Presară restul de parmezan ras.
Stropește cu puțin ulei de măsline, pune la cuptor și lasă timp de 15 minute.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro