Ingrediente
- 10 gogoşari mari
- 1 conopidă
- 1 l oţet
- 4 l apă
- 10 linguri sare grunjoasă
- 300 g zahăr
- 10 boabe piper negru
- 10 boabe muştar
- 1 rădăcină hrean curăţit de coajă
- 4 foi de dafin
- 1 plic conservant
Mod de preparare
Se spală ardeii, se scobesc şi se scutură de seminţe. Conopida se taie bucăţi potrivite pentru a încăpea în ardeiul scobit. Ardeii umpluţi se aşează într-un borcan de 10 l sau în mai multe a căror cantitate să însumeze această valoare.
Apoi, se pregăteşte oţetul, apa, sarea, zahărul, piperul, foile de dafin care se dau împreună în clocot şi se pune lichidul cald peste gogoşarii umpluţi. Se adaugă plicul de conservant dizolvat anterior în apă. Borcanul trebuie închis ermetic, iar apoi depozitat în cămară.