Chec cu iaurt și lămâie. Cel mai bun chec din lume
Desert / 17.01.2018

Ingrediente

250 de grame de făină
1 linguriţă cu praf de copt
1/4 linguriţă cu sare
1 lingură cu coajă de lămâie rasă
250 grame de iaurt grecesc
100 de grame de zahăr
3 ouă
1 plic de vanilie Bourbon
150 mililitri de ulei

 

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi se unge cu ulei o formă mai mică pentru chec.
Se mixează zahărul cu ouăle, iaurtul și uleiul.
Într-un bol separat se amestecă făina cu praful de copt, sarea, vanilia Bourbon şi coaja de lămâie.
Se adaugă peste compoziţia cu ouă câte puţin din amestecul cu făină, amestecând totul bine cu mixerul.
Se toarnă compoziţia în tava pentru chec şi se lasă la cuptor aproximativ 40-45 de minute.
După ce s-a răcit checul se poate face o glazură acrişoară deasupra.
Pentru glazura cu lămâie ai nevoie de 3 linguri cu zeamă de lămâie amestecate cu 50 de grame de zahăr pudră. Se toarnă această glazură acrişoară peste chec, după ce s-a răcit.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro