Pateuri cu ciuperci
Aperitive / 20.02.2015

Ingrediente

1 aluat foitaj
1/2 kilograme ciuperci
1 ceapă mare
piper
sare
mărar
1 ou
2 linguri lapte

Mod de preparare

Se taie ciupercuțele mic, la fel și ceapa, și se călesc în ulei de măsline sau unt, cât să se înmoaie puțin. Se adaugă un praf de piper, unul de sare, și după ce se tăcește puțin compoziția se pune și mărarul tocat mărunt.

Se pot face forme cu gura unui pahar, dacă nu aveți o ustensilă specială, și în fiecare jumătate de cerculet se adaugă o lingură de compoziție.

Marginea fiecărei jumătăți din cerculețul de aluat trebuie uns cu oul bătut cu puțin lapte pentru a rămâne lipit bine dupa ce împăturiți. La final, din oul rămas se poate da și pe desupra. Se lasă la cuptor aproximativ 35 minute, în funcție de cum vedeți să se rumenesc.

Poftă bună!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro