Supă cremă de hribi
Supe si ciorbe / 24.09.2011

Ingrediente

Hribi 1 kilogram
Ceapa uscată 200 gr
Supă de legume 2 litri
Unt 100 grame
Smântână 200 grame
Ouă (gălbenuş) 2 bucăţi
Usturoi 20 grame
Sare 20 grame
Piper alb 10 grame
Pătrunjel 1 legătură

Mod de preparare

Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se spală. La fel se face şi cu codiţele, după care se pun la scurs într-o sită, apoi se taie felii. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Usturoiul se curăţă şi se taie felii. Pătrunjelul se spală şi se taie mărunt.
Ceapa tăiată se căleşte în unt până devine sticloasă. Se adaugă usturoiul şi se rumeneşte. Adăugăm ciupercile tăiate, care se ţin pe foc 10 minute, după care se adaugă supa de legume şi se continuă fierberea încă 15 minute. Se ia de pe foc şi se pasează cu un blender. Din smântână şi gălbenuşuri se face un liezon care se amestecă cu compoziţia pasată. Se asezonează cu sare şi piper alb măcinat.
Se serveşte fierbinte cu pătrunjel verde şi câteva felii de ciuperci sotate deasupra. Opţional se poate servi cu crutoane de pâine trase în puţin ulei de măsline cu câteva felii de usturoi (pentru aromă).

Reţetă propusă de bucătarii Unilever Food Solutions

  • Alexandra, joi, 18.10.2012 20:00
    30 min??

    Eu nu stiu de unde ati scos treaba cu 30 min :). Mie mi a luat vreo 90 :)

  • costello, sâmbătă, 22.10.2011 08:49
    supa crema de hribi

    nu stiu de unde ati mai scos chestia cu spalatul hribilor. HRIBII NU SE SPALA se curata foarte atent cu un burete moale umezit putin. Apa va diminua gustul si calitatea prodususlui final.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro