Găluşte cu prune şi pesmet
Aperitive / 23.09.2011

Ingrediente

4 cartofi;
3-4 căni făină;
1 ou;
sare;
2 linguri de unt topit;
zahăr brun sau miere de albine;
prune.

300 grame de pesmet
o bucăţică de unt
puţină scorţişoară
zahăr, după gust.

Mod de preparare

1. Cartofii se fierb în coajă.
2. Se curăţă apoi de coajă, se lasă la răcit şi fărâmiţează.
3. Se încorporează apoi făina, oul bătut, zahărul brun şi untul topit. Se frământă compoziţia până obţii un aluat mai moale.
4. Se rupe bucăţi din aluat care se întind cu mâna şi se pune câte o prună fără sâmbure care se înveleşte în aluat.
5. Găluştele se fierb în apă clocotită la foc mic, iar când se ridică la suprafaţă se pot scoate.
6. Într-o tigaie se rumeneşte pesmetul în untul topit şi se adaugă scorţişoara şi zahărul.
7. Se tăvălesc găluştele prin pesmetul rumenit.

Credit foto: zoomyummy.com

  • Dina, vineri, 16.03.2012 12:35
    Galuste cu prune si pesmet

    La aceasta reteta nu se poate folosi miere, pentru ca devine toxica daca se incalzeste peste temperatura de 40 Grade. Mai bine folositi zahar brun.

  • 77Kristiana, miercuri, 05.10.2011 18:17
    hi

    mmmm...cred ca sint gustoase...am sa fac si eu reteta

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro