Salată de sezon în straturi
Salate / 23.07.2016

Ingrediente

Ingrediente:

- 2 roşii
- 3 castraveţi
- 2 ouă
- 100 g măsline
- 1 ceapă roşie
- 100 g porumb
- 1 ardei roşu gras
- 150 g brânză sau caşcaval
- mazare (opţional)

Sos iaurt:

- 200 g iaurt grecesc
- 1 legătură mărar
- 1 ceapă mică galbenă
- zeama de la o lămâie mică

Mod de preparare

Tăiem toate legumele pe lung sau în formele dorite, însă cât mai subţire. Fierbem ouăle foarte bine şi le tăiem rondele atunci când s-au răcit şi radem brânza sau caşcavalul. După ce toate sunt puse pe categorii, începem să preparăm un sos uşor de iaurt.

Prepararea dressingului pentru salată constă în amestecarea unei cepe tăiate mărunt cu mărarul şi iaurtul, iar la final adăugăm zeama de la o lămâie, sare şi piper.

Se ia un bol mare (de preferat transparent pentru a ne putea bucura de cromatica pe care o vom obţine) şi aşezăm într-o ordine aleatorie ingredientele enumerate mai sus. La fiecare două straturi de legume se adaugă sosul de iaurt obţinut.

Este un deliciu!

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro