Ingrediente
4 căni de pepene curățat de semințe, tăiat cubulețe
1 cană cu zahăr
3 linguri cu suc de lămâie
un parf de sare
1/4 cană cu apă rece
1 cană cu smântână grasă
un plic de gelatină (10 grame)
o cană cu smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Amestecă pepenele, zahărul, zeama de lămâie și sarea într-un bol.
Acoperă cu o folie și pune la frigider pentru 30 de minute.
Pune amestecul în blender și blenduiește până ce obții o pastă uniformă, apoi toarnă iar în bol.
Toarnă apa rece într-o crăticioară și presară gelatina deasupra. Lasă la înmuiat timp de un minut.
Pune vasul pe aragaz, la foc mic și lasă timp de două minute.
Toarnă apa cu gelatină peste amestecul de pepene, adaugă smântâna pentru frișcă apoi bate cu un mixer, la viteză medie, până ce amestecul devine pufos.
Transferă amestecul într-o caserolă sau în forme pentru înghețată și pune la congelator timp de cel puțin două ore, dar este de preferat să lași peste noapte.