Salata de cartofi
Salate / 17.09.2004

Mod de preparare

Cand se pregateste aceasta salata de cartofi, se lasa ceapa verde si telina sa stea timp de 10 minute in ciorba de legume fierbinte - pentru a le incalzi fara a-si pierde gustul si pentru a ramane crocante.

Ingrediente:

600 g cartofi (de preferinta noi, cu coaja)
1 telina mare, taiata cuburi
1/2 cana ceapa verde (partea alba si cea verde), taiata cuburi
1/4 cana ciorba de legume, supa din conserva sau apa
1 lingura ulei de masline
3 linguri otet aromat
2 lingurite mustar (optional)
3 linguri patrunjel proaspat tocat
sare de mare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1. Se fierb cartofii pana cand devin moi.

2. In timp ce fierb cartofii, se amesteca ceapa verde si telina intr-un vas larg si se acopera cu ciorba fierbinte sau apa. Se lasa 10 minute, dupa care se adauga uleiul, otetul si mustarul.

3. Dupa ce s-au fiert cartofii, se scurg bine de apa, se taie in jumatati si se amesteca cu uleiul. Se adauga apoi patrunjelul, sarea de mare si piperul, dupa gust. Se servesc calzi, cu salata proaspata.

Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 150 calorii; 3,3 g proteine; 25,5 carbohidrati; 4 g grasimi; 0 mg colesterol; 25 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
  • elena, sâmbătă, 30.10.2010 17:08
    e super

    e super dar nu prea inteleg parte cu incalzitul legumelor!!!!

  • NINA, joi, 01.07.2010 18:38
    AM INCERCATO

    E foarte buna e un deliciu

  • badea elena valentina, miercuri, 17.03.2010 11:24
    e foarte bun

    te ajuta sa simti foarte usor...dezintoxica de minune organismului

  • nicoleta, sâmbătă, 08.11.2008 13:41
    imprimarea retetelor

    de ce nu se pot printa retetele?e dificil sa stai cu pixul in mana...cu imprimanta mai ai si posibilitatea de a lua imaginea produsului finit...asta te ajuta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro