Sos de grapefruit si pepene galben cu castane
Mod de preparare
In aceasta reteta, castanele comestibile pot fi inlocuite de ridichile japoneze, care se aseamana cu ele. Castanele se prepara cu salata verde, grapefruit, pepene galben, obtinandu-se o salata cu sos iute si dulce in acelasi timp, a carei aroma este deosebita.Ingrediente:
4 cani salata verde tocata
1 grapefruit - taiat
1 cana castane comestibile taiate julienne
1 cana pepene galben taiat
frunze de menta proaspete pentru ornat
Sos de grapefruit:
2/3 cani suc de grapefruit, de preferinta proaspat
1/2 lingura ulei de masline
1 lingurita de miere
2 lingurite menta proaspata tocata
sau
1 lingurita menta uscata
boia iute (optional)
Mod de preparare:
1. Se amesteca, intr-un vas larg, salata verde cu grapefruit-ul, castanele si pepenele galben.
2. Se pun ingredientele pentru sos intr-un borcan cu capac etans si se amesteca bine.
3. Se toarna apoi sosul peste compozitia din vas si se amesteca cu grija. Se serveste ornat cu frunze de menta. Se consuma rece sau la temperatura camerei.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 100 calorii; 1,5 g proteine; 18,7 carbohidrati; 2 g grasimi; 0 mg colesterol; 10 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).