Prune uscate cu orez
Retete vegetariene / 23.02.2003

Mod de preparare

Aceasta este o mancare pe care o puteti face pentru zilele de post de miercuri si vineri. Are un gust usor dulce (datorita zaharului care se adauga), dar nu este desert ci un foarte bun fel doi.

Ingrediente si cantitati:

1 ciur de prune uscate
2-3 pumni de orez
2-3 linguri de ulei
1 lingura de faina
1-2 linguri de zahar

Mod de preparare:

Se spala bine prunele uscate si se lasa sa stea in apa rece cam jumatate de ceas. Se face un rantas din faina si ulei in care se caleste orezul bine spalat. Se amesteca bine sa nu se prinda de fundul cratitei si cand s-a calit se pun prunele. Se umple cu apa rece pana se acopera prunele si se lasa sa fiarba la foc domol. Dupa gust, se mai indulceste cu 1-2 linguri de zahar.
  • sorin, joi, 06.11.2014 00:23
    rantas - pericol sanatate

    rantasul e extrem de periculos pentru sanatate. oameni buni, si io-s ardelean, dar lasati-ve de rantas. stiu ca-i gustoasa orice mancare cu rantas, dar e otrava curata. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2nta%C8%99

  • elena, vineri, 09.07.2010 09:22
    prune cu orez

    cred ca este un desert foarte usor de preparat si este si gustos

  • impuscatu alexandra, luni, 06.04.2009 15:10
    mancarea

    e cooool!nam gustat vreodata cv mai bun!no no in tara mea e cu prunas moalas

  • cristina, vineri, 23.05.2008 20:47
    prune cu orez

    un desert grozav pentru toata familia in orice zi a saptamanii , eu pregatesc fara rantas pt ca imi face rau la ficat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro