Paste cu vinete
Mod de preparare
Ai rămas în pană de idei? Iată o reţetă simplă şi sănătoasă.Ingrediente
1 vânătă
1 ceapă tocată
800 g roşii stoarse şi tocate
1 ceaşcă pastă de tomate
100 g de ciuperci, la conservă
1/4 ceaşcă vin roşu sec
1/4 ceaşcă apă
2 caţei de usturoi
1 linguriţă şi jumătate de oregano uscat
1/2 cească de măsline, fără sâmburi
2 linguriţe pătrunjel
sare
piper negru
4 ceşti paste penne
1/3 ceaşcă brânză sau parmezan ras
2 linguriţe nuci
Mod de preparare
Cojeşte vinetele şi taie-le cuburi. Combină bucăţelele de vinete cu ceapa, roşiile, pasta de tomate, ciupercile, vinul, apa, usturoiul, oregano şi pune-le la foc. Amestecă apoi cu măslinele şi pătrunjelul, cu sare şi piper după gust. Serveşte-le cu paste şi brânza rasă. Opţional, poţi presăra şi nuci.
Credit foto: EverydayHealth.com