Supă de spanac
Supe si ciorbe / 19.10.2010

Mod de preparare

Iată o supă perfectă pentru aceste zile de toamnă.

Ingrediente:

500 grame spanac
1 ceapă
2 căţei de usturoi
250 g smântână
50 ml ulei
1 lingură făină albă
sare
piper

Mod de preparare

Spanacul se curăţă, se opăreşte, se scurge, se taie fideluţe şi se pune la fiert în aproximativ 2 litri de apă. Într-o tigaie, ceapa tocată mărunt se căleşte 2-3 minute în ulei, după care se adăugă făina, se rumeneşte puţin, apoi se pune în oala cu spanac. Totul se fierbe la foc mic timp de 30 de minute, după care se adaugă usturoiul dat prin răzătoarea mică.

Se potriveşte supa de sare şi piper, se ia oala de pe foc şi se pune smântâna, amestecând.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro