Negresa de post
Desert / 19.06.2003

Mod de preparare

Ingrediente si cantitati:

8 linguri zahar
4 linguri cacao
1 pahar ulei
2 lingurite bicarbonat nestins
2 cani de apa
2 cani si jumatate de faina

Mod de preparare:

Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza cu 1 borcan gem (sau dulceata) acrisor. Se unge tava. Se poate pune la sfarsit frisca, cand se raceste prajitura, pentru cei care nu tin post.

Prajitura cu nuca de cocos
Turta dulce
Congoleza
Tort cu frisca si capsuni

  • crina, luni, 25.11.2013 20:35
    negreasa post

    n a specificat ce masura ,o cana ,de care cana? pe astea daca nu le faci la gramaj risti sa nu ti iasa.

  • veta, marţi, 22.11.2011 17:37
    negresa de post

    am so fac maine sper sa iasa nu mai am chef sa scriu

  • kristina, sâmbătă, 16.04.2011 15:01
    prajitura : negreasa de post

    mai da spuneti voi o cana da nu specificati care deloc

  • ina, miercuri, 06.04.2011 11:42
    completare reteta

    prajitura se lasa la racit in tava altfel o sa se imprastie!!!!!!!

  • cosmina, miercuri, 23.03.2011 22:25
    negresa de post

    am incercat si eu aceasta prajitura in care am mai pus niste nuci si arahide prajite!!!! foarte delicios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • liana, sâmbătă, 12.03.2011 12:54
    negresa de post

    mi-a placut ca ai zis la sfirsit sa punem frisca, pai daca e de post... m-am uitat si eu la frisca vegetala dar nu e de post

  • jeni, sâmbătă, 29.01.2011 11:40
    reţeta mea

    un borcan cu gem,o cană ulei,o cană apă,o cană zahăr,patru căni făină,o linguriţă bicarbonat (se pune direct in compoziţie)se amestecă toate ingredientele şi compoziţia se coace intr-o tavă unsă şi tapetată cu făină.se poate face deasupra oi glazură peste care se poate presăra nucă de cocos sau ornamente multicolore.

  • denny, sâmbătă, 22.01.2011 14:26
    comentariu

    este un sait groaznic! dar retele sunt bune

  • olivia, sâmbătă, 22.01.2011 14:20
    !!!!!

    e prajitura buna bree

  • denny, sâmbătă, 22.01.2011 14:17
    ?

    e prajitura s....r!! in tara mea anglia numai asta mancam

  • Georgiana, miercuri, 22.12.2010 18:40
    Apreciere

    este delicios...are un gust minunat..unii fac bn pentru ca ei pun pe site-uri dif retete.. pare foarte gustoasa!

  • caterina, miercuri, 22.12.2010 18:34
    apreciere

    are un gust bun.pare foarte delicioasa ... mai gustoasa este cea facuta in casa decat cea cumparata de la magazin.

  • ad1234, joi, 16.12.2010 19:09
    naspa

    naspa prajitua am aruncato la veceu :))

  • cristea mariana, sâmbătă, 20.11.2010 18:56
    negresa de post

    prajitura am facuto prima data acum 5 ani si este super,, o faceam cand am nascut copilul cel mic ca ear post si cine venea la mine se minuna de prajitura

  • gfthhth, duminică, 07.11.2010 09:54
    critica

    NU IMI PLACE PRAJITURA ASTA!!!!!!!!!!!!

  • Angeline :*, miercuri, 11.08.2010 17:43
    Buna ziua!

    Am doar 15 ani, insa aceasta este a 14 fel de prajitura gatit de mine!!! Este incredibila... Nu pot sa spun ca consistenta mi-a iesit bine din prima, insa gustul este fenomenal... Daca imi puteti ,va rog frumos, sa imi sugerati cateva retete noi v-as fi vesnic indatorat :)

  • matache liliana, duminică, 01.08.2010 14:10
    apreciere

    arata bine. face cu ochiul.merita incercata!

  • Madalina, luni, 28.06.2010 20:39
    negresa

    Am incercat-o si eu, am scos-o din cuptor acu jumatate de ora. ceea ce vreau sa intreb e: coca asa trebuie sa iasa moale, din cauza dulcetii? eu am pus dulceatza de zarzare coapte,ca era mai acrisoara dintre dulceturile pe care le aveam la indemana. Am tinut-o la cuptor aproape o ora, si am tot incercat cu scobitoarea daca era moale inauntru..si pana la urma am scos ca simteam un iz de ars La gust e foarte buna, deci oricum va avea cine sa o manance, dar pentru curiozitatea mea :) multumesc

  • Maria, marţi, 16.02.2010 19:38
    Pentru Andreea

    Incearca „Prajitura de post cu nuca“. Am facut-o aseara (nu pentru prima data) si este usor de facut. Adauga stafide in compozitie si daca vrei un plic de budinca de ciocolata. Aproape ca nu trebuie sa mai pui cacao si ii da un gust foarte bun.

  • Maria, marţi, 16.02.2010 19:32
    Raspuns

    Andreea draga, Daca doamna scria la ingrediente si un borcan de gem, trebuia sa explice apoi ca se amesteca zaharul, uleiul, apa si tot ce mai este acolo si abia la sfarsit se adauga borcanul de gem. Era mai complicat. A scris foarte bine reteta... scurt si la obiect. Cred ca esti abia la inceput, dar te vei obisnui cu timpul. Obisnuieste-te sa „simti“ prajiturile; imagineaza-ti ca le si faci cand citesti o reteta noua.

  • andreea, marţi, 16.02.2010 16:29
    intrebare

    la rubrica: Ingrediente si cantitati, nu apare tot ce intra in compozitie? Pentru ca la: Mod de preparare, apare si un borcan de gem.

  • cbnhjkloi, miercuri, 30.12.2009 18:14
    negresa de post

    pare foarte delicioasa!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro