Mancarica de spanac
Retete vegetariene / 02.04.2009

Mod de preparare

Un fel de mancare foarte sanatos si gustos. In plus, se face usor si este la fel de bun si rece si cald.

Ingrediente:
1,5 kg spanac
3-4 catei de usturoi
o legatura de leustean
o cana cu lapte
o bucaticat de unt
doua linguri de faina
150 g smantana
sare
piper

Mod de preparare:
1.Spala bine si pune la fiert, in apa clocotita, spanacul. Lasa-l sa fiarba cateva minute si scurge apa, dar nu o arunca pe toata.
2.Pune la topit untul, intr-o cratita, adauga faina, si stinge cu o cana de apa din cea in care a fiert spanacul.
3.Adauga laptele, usturoiul tocat fin si spanacul taiat cum iti place, mare sau marunt. Il poti si pasa, daca il preferi asa.
4.Lasa totul sa fiarba cateva minute.
5.Adauga smanatana si lausteanul tocat fin. Potriveste de sare si piper. Mancarea trebuia sa fie gata in maxim 30 de minute, ca o garantie ca pastrezi maximul de vitamine.

Sfat Eva: serveste mancarea cu friganele si oua ochiuri. Dupa aceiasi reteta, poti prepara si o delicioasa mancarica de stevie. In loc de spanac, folosesti stevie. Avantajul este ca nu mai este nevoie sa oparesti stevia. Este suficient sa o calesti. La o mancarica sunt necesare circa 10 legaturi de stevie. Foloseste si cotoarele de la frunzele.
  • secretelebucatariei.ro, joi, 05.08.2010 17:02
    imi place la nebunie

    fac spanac foarte des cans este sezonul, este mult mai bun cand este proaspat, este cea mai delicioasa mancare retete culinare

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro