Bors de urzici
Retete vegetariene / 02.04.2009

Mod de preparare

Reteta este din carnetelul bunicii, o garantie pentru gustul exceptional.

Ingrediente:

o poala de urzici (sau 15-20 de gramajoare)
o legatura de ceapa verde
o ceapa veche
doi morcovi mici
un pastarnac
o telina mica
doi catei de usturoi
doi cartofi sau o canita de orez
un litru de bors de putina
leustean proaspat
cateva linguri de ulei
sare
piper

Mod de preparare:
1.Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine.
2.Adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze. Adauga doua-trei cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba.
3.Spala bine urzicile, si taie-le sau rupele in bucati mari. Pune-le la calit cu putin ulei. Adauga usturoiul taiat marunt. Lasa urzicile cat lasa putin suc. Adauga sare, piper.
4.Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert.
5.Adauga borsul coloctit in prealabil. Potriveste de sare. La final adauga leusteanul taiat fin.
Sfat Eva: poti drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o legatura de loboda rosie .
  • Dana, sâmbătă, 14.03.2020 15:22
    Bors de urzici

    Poate ca nu este una dintre cele mai reușite rețetei insa este un borș clasic de legume unde adaugam urzici. spanac sau ștevie, ce vi se pare bleea...? Habar nu aveți sa țineți lingura in mana și dati repede commentarii.. Pai la asta nu va întrece nici dracu.

  • Roxy, miercuri, 02.04.2014 20:40
    Mmmm

    Chiar vreau sa fac si eu! Abia aștept...ca sa nu mai zic de efectele curative ale urzicilor!! Am sa încerc reteta

  • duca ioan, marţi, 06.09.2011 08:44
    bors de urzici

    dezgustatori sunteti voi care nu stiti cit de sanatoase sunt baniuesc ca sunteti super cititori de cancan unde se maninca ceva cu adevarat dezgustator

  • brunetha_ta, duminică, 07.08.2011 17:07
    .....

    deja imi vine sa vomit :-&:-&

  • AnDrEeA, joi, 30.06.2011 13:38
    .....

    dezgustatot urasc urzikile si mai bn ma spanzur decat sa manank o asa prostie are o culoare de ziki ca e voma:-&:-&:-&:-& sunt de acord cu micky chiar ca e foarte dezgustator

  • Micky, luni, 29.03.2010 21:08
    Yuck

    Mi se pare dezgustator.....bors de urzici!?! Yuck

  • spinum, miercuri, 08.04.2009 05:09
    Bors de urzici

    La sfirsit cind adaugi leusteanul taiat fin,taie si cateva codite de ceapa verde si pune capacul. Consuma-l la temperatura camerei(fara sa-l incalzesti)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro