Dulceata de rosii
Mod de preparare
Nu este o dulceata in sensul strict al cuvantului. Este un mod de a savura rosiile, preparate intr-un fel inedit. O mancare pentru deschiderea unei mese de vara, duminica, in familie sau un fel in sine, la cina.Ingrediente: opt rosii coapte bine, ulei de masline, sare, piper si o doua linguri de zahar brun, cimbru sau busuioc uscat.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul. Pune cateva linguri de ulei de masline intr-o tava rezistenta la foc si neaderenta;
- Taie fiecare rosie in felii groase si pune totul in tava, intr-un singur strat. Presara sare, piper, stropeste rosiile cu ulei si imprastie peste rosii, ca si cum ai pune sare, cele doua linguri cu zahar brun;
- Da totul la cuptor, circa 40-45 de minute;
- Cand sunt gata, presara din belsug, peste rosiile coapte, cimbru sau busuioc uscat;
- Serveste minunatiile acestea dupa ce s-au racorit putin, dar nu reci, cu felii foarte subtiri de paine prajita, unsa usor cu unt. Este savuros!
De aprox. 15 ani fac dulceata de rosii care este deosebita ,le servesc pe prietenele mele care niciodata nu ghicesc ce mananca ,dar lor li se pare ca este greu de facut .Trebuie sa le conving de contrariul.Eu fac dulceata din rosii mari,le curat de coaja si de seminte fara sa le oparesc,le tai, le pun la scurs 2 ore si apoi le pun la fiert-2kg pulpa de rosie si 1 kg de zahar,vanilie, lamaie.