Rosii umplute cu zmeura
Mod de preparare
Ca sa intelegi cat este de buna aceasta combinatie, trebuie sa o incerci. Are ceva din aerul simandicos al retetelor frantuzesti, dar greseala ii este iertata, pentru ca nu este foarte greu de preparat. Ingredientele sunt pentru patru portii.Ingrediente: patru rosii mari si frumoase, 350 grame zmeura, 200 grame zahar, coaja de la o lamaie, putin zahar vanilat, 100 grame branza de vaci proaspata, doua linguri cu smantana, doua linguri de zahat, putin suc de lamaie.
Preparare:
- Bate branza cu smantana, cu doua linguri de zahar, folosind un mixer. Adauga o lingura de suc de lamaie si mai bate putin. Da crema la rece;
- Pune apa la fiert. Cand clocoteste, foloseste o lingura si scufunda, pe rand, rosiile, cate un minut. Lasa-le sa se raceasca, apoi taie un capac si scoate usor coaja, pentru ca rosia sa ramana intreaga. Cu o lingurita scoate o parte din miez;
- Amesteca intr-un vas cinci linguri de apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie si zaharul. Pune pe foc si lasa sa fiarba cinci minute. Pune rosiile in sirop si lasa totul pe foc, fix cinci minute;
- Scoate rosiile pe un platou si umple-le cu zmeura proaspata, apoi rastoarna peste ele siropul;
- Da la rece o ora -doua;
- Serveste o rosie umpluta cu zmeura, sirop si doua linguri de crema de branza alaturi. Decoreaza cu menta taiata fin.