Biscuiti cu rosii
Mod de preparare
Un dulce, bun si special.Ingrediente: 1 kg rosii coapte, 250 grame zahar, 150 grame faina, patru oua, 50 grame unt, fulgi de migdale, esenta de migdale, o mana de afine pentru decor.
Preparare:
- Taie rosiile in felii si pune-le intr-un singur strat, in cuptorul incins circa o ora, intr-o tava unsa cu putin ulei. Presara peste rosii jumatate din cantitatea de zahar;
- Bate ouale cu restul de zahar, adauga unul topit, apoi faina. Adauga fulgi de migdale si esenta de migdale. Rastoarna aluatul peste rosiile din tava si pune totul la copt, circa 30 - 40 de minute;
- Inainte de a taia prajitura, imprastie pe deasupra cu fulgi de migdale. Taie in patrate, lasa sa se raceasca, presara afinele si savureaza! Pentru o prezentare speciala, adauga si putin sirop (de capsune sau de zmeura).