Pui cu rosii si masline
Mod de preparare
O mancare delicioasa, usor de facut, cu aer mediteranean, unde combinatia dintre masline si aroma rosiilor este perfecta. Ingredientele sunt pentru sase portii.Ingrediente: sase picioare de pui, sase rosii mari si carnoase, 200 grame masline, o legatura de marar, ulei, sare, piper, jumatate de lamaie, trei-patru catei de usturoi.
Preparare:
- Separa ciocanele de pulpa de pui si pune carnea la prajit in ulei incins. Las-o sa prinda culoare pe toate partile. Adauga usturoiul taiat marunt, un pahar de apa (sau de vin alb), acopera cu un capac si lasa puiul sa fiarba inabusit 20 minute;
- In timpul acesta, da rosiile prin razatoarea fina. Rezulta suc proaspat de rosii. Intr-o tigaie, pune putin ulei si, cand se incinge, adauga sucul de rosii. Lasa-l sa dea intr-un clocot, ca sa se lege putin. Adauga maslinele (nu foarte sarate si, de preferat, mai moi). Adauga cateva felii de lamaie, cu tot cu coaja, in sos. Lasa sa fiarba, maximum cinci minute. Adauga mararul taiat fin, potriveste de sare si piper;
- Adauga bucatelele de carne de pui in sosul de rosii, completeaza cu sosul lasat de pui, acopera si lasa totul pe foc, la foc mic, cinci-zece minute;
- Serveste cald sau rece, alaturi de orez simplu sau legume fierte.