Ingrediente
200gr.spanac,2oua,2ling.faina,1 ceasca orez ,50gr.somon afumat,1morcov,1ardei gras,2 linguri otet,1lingurita sare,1 lingurita zahar. PTR.SOS:2ardei iuti,2 linguri ulei de masline,1 ceapa,2 rosii,1 lingura de bulion,5 catei de usturoi,1 lingurita chili,sare si piper.
Mod de preparare
Spanacul asa cum e inghetat il dai pe razatoare,il amesteci cu ouale batute bine si cu faina.Amestecul obtinut il torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dai la cuptor pentru 7-8 minute.Cand e gata o scoti si o lasi la racit.Se fierbe orezul intr-o oala acoperita cu un capac se da la foc mare 1-2 minute, apoi la foc mic 15 minute. Separat, se face un amestec din otet, zagar si sare. Dupa fierbere, orezul se lasa sa se odihneasca 2-3 min, apoi se pune peste amestecul preparat anterior si se amesteca cu grija, fara sa se striveasca boabele de orez.Morcovul si ardeiul se taie felii subtiri pe lung. Pe foaia de spanac (nori) se pune orez, cca 3/4 din foaie, apoi intr-o margine se aseaza felii de ardei, morcovi si somon. Se ruleaza cu ajutorul unei plansete de bambus. Aveti grija la rulare, sa strangeti cat de bine puteti, astfel incat toate ingredientele sa se comprime. La final se indeparteaza planseta pe care ai folosit-o la rulat si se taie batonul obtinut in felii de 2cm s-au cum doriti.Se servesc cu sos de chili preparat astfel :Tai ardeii rondele si ii lasi cu tot cu samburi. Rosiile le tai cubulete iar usturoiul il pisezi.Rosiile le amesteci cu usturoiul si cu boiaua de ardei iute.