Ingrediente
125 flori de trandafiri,1 kg.zahar,o lamaie,un pliculet sare de lamaie,300 ml.apa.
Mod de preparare
se taie petalele de pe floare pana la partea alba si se spala bine,apoi se lasa sa se scurga de apa si se freaca intr-un vas cu sarea de lamaie.Se pune intru-un vas mare cu gura cat mai larga zaharul si apa si se pune la fiert ,cand da in clocot si s-a topit zaharul adaugam florile frecate ,mestecam o data si lasam sa fiarba la foc foarte mare,intre timp tocam cuburi lamaia si o adaugam peste compozitie la fiert ,se fierbe cel mult 30 de minute din momentul cand se pun florile.Cand este gata asezam borcanele pe chiveta si punem in ele dulceata asa cum o luam de pe foc,insurubam bine capacele si le asezam suub paturi cel putin 24 de ore.Lamaia si fiertul la foc iute da culoare si savoare deosebita dulcetii
ce fel de trandafir se utilizeaza?
intrebare: care floare, specie de trandafir se foloseste pentru dulceata?