Ingrediente
un somotei de cca 1kg(somn mai mic de greutate),400 g sparanghel varfuri tinere,sau conservat,100 g bacon feliat,4 linguri de ulei extravirgin,un catel de usturoi,un paharel de vin alb,sare,ierburi de Provence,3-4 scobitori bambus
Mod de preparare
Preparare; Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence. Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs. Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel, apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit, se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc cat sa se evapore sosul de vin. Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie. Pofta buna!