Pastrav la cuptor cu ciuperci si smantana
Mancaruri / 25.03.2013

Ingrediente

4 pastravi; zeama de la 1/2 de lamaie; 2 legaturi ceapa verde; 150 g ciuperci champignon mici (de marimea unei masline) ardei gras feliat,3 cartofi feliati; 200 ml smantana; 2 linguri de patrunjel verde, tocat; 50 ml vin alb sec; 50 g unt; sare si piper alb, macinat, dupa gust; 2 graunte de usturoi, zdrobite (optional).

Mod de preparare

Condimentati pastravul cu un praf de sare si de piper, pe ambele parti, si puneti-le intr-un bol. Stoarceti jumatatea de lamaie si turnati sucul de lamaie peste pastrav. Lasati-l la marinat 5 minute. Cat sta pastravul la marinat, tocati patrunjelul, tocati ceapa, zdrobiti usturoiul si tocati marunt cozile ciupercilor. Dupa ce s-a marinat pastravul 5 minute, puneti in wok jumatate din unt si, dupa ce s-a topit, adaugati pestele sa se rumeneasca, 2 minute pe fiecare parte. Dupa ce ati rumenit pastravul, scoateti-l intr-o tava si lasati-l deoparte. Spalati wok-ul si puneti in el restul de unt. Dupa ce s-a topit untul, adaugati cartofii, ceapa si usturoiul si rumeniti-le 30 de secunde. Adaugati apoi cozile de ciuperci tocate si ciupercile si ardeiul gras. Condimentati cu un praf de sare si de piper, si rumeniti totul 2 minute, amestecand permanent. Mai apoi adaugati vinul si fierbeti timp de 4 minute, la foc mic, amestecand permanent. Dupa ce au trecut cele 4 minute stingeti focul si turnati sosul si ciupercile peste pastravul din tava. Adaugati apoi si smantana, dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 40 de minute. Dupa ce a stat 40 de minute in cuptor, scoateti tava, lasati sa se racoreasca 5 minute si puneti in farfurii. Presarati patrunjel tocat pe deasupra si se poate servi cu granitura de cartofi natur.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro