Piftie tradiţională românească
Ingrediente
- 1/2 căpăţână de porc
- 300 g şorici
- 1 picior porc (partea inferioară)
- 300 pulpă porc
- 10 l apă
- 5 căpăţâni de usturoi
- sare
Mod de preparare
Se pune la fiert şoriciul, căpăţâna şi piciorul de porc. Când sunt aproape gata se adaugă şi carnea şi se lasă până se fierb bine şi zeama devine gelatinoasă. Apoi se pune usturoiul pisat şi sare după gust. Se scoate carnea în vase, distribuită în mod egal, având grijă să nu rămână oase. Se mai pot adăuga şi legume fierte (morcovi, frunze de ţelină etc) după preferinţe.
Se strecoară zeama rămasă şi se toarnă peste carnea aşezată în vase, minim cât să o acopere.
Se lasă la răcit până se încheagă şi devine tare.
Poftă bună!