Ingrediente
Pentru crustă
175 de grame de făină
1/2 linguriţă cu sare
1 lingură cu zahăr
113 grame de unt rece şi tăiat cubuleţe
30-60 ml de apă foarte rece
Crema
3 ouă mari
2 căni cu piure de dovleac copt
120 ml de frişcă lichidă
110 grame de zahăr brun
1 linguriţă cu scorţişoară
1/2 linguriţă cu ghimbir pulbere
1/8 linguriţă de cuişoare măcinate
1/4 linguriţă cu sare
Mod de preparare
Mixează cu robotul de bucătărie făina, sarea, zahărul şi adaugă untul rece, pulsând de câteva ori până când obţii un amestec fărâmicios. Se adaugă apa foarte rece şi se mixează puţin până când se strânge o bilă de aluat. Se împachetează în folie alimentară şi se lasă la frigider 30 de minute. După ce a tercut o jumătate de oră se întinde aluatul şi se aranjează în tava pentru copt, după care se introduce din nou la frigider.
Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade Celsius.
Pentru a prepara umplutura tartei se bat într-un bol ouăle şi se adaugă pe rând celelalte ingrediente, amestecând bine. Se toarnă umplutura în tava pentru copt peste crusta rece şi se lasă la cuptor 45-55 de minute.
Se lasă la răcit şi se serveşte cu frişcă.