Ingrediente
100 de grame de făină de migdale
170 de grame de zahăr praf
15 grame de pudră de cacao
3 albuşuri la temperatura camerei
35 de grame de zahăr alb fin
nutella pentru umplutură
Mod de preparare
Mixează în robot făina de migdale cu zahărul praf şi cacaua pentru a se amesteca foarte bine.
Albuşurile se bat 2-3 minute cu mixerul.
Apoi se adaugă câte puţin din zahărul alb fin, mixând în continuare până când obţii o bezea fermă.
Se încorporează câte o lingură din mixul de făină de migdale/zahăr praf/cacao, amestecând bine cu o spatulă.
Se pune câte puţin din amestec într-o pungă pentru ornat şi se formează mici macarons.
Se bate bine tava de blat şi se lasă timp de o oră să stea în bucătărie.
Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius.
Se introduc tăvile cu macarons pe rând la cuptor şi se lasă între 14-16 minute.
Se lasă la temperatura camerei până când se răcesc complet.
Se lipesc câte doi macarons folosind nutella.